Crossfit

WAT IS CROSSFIT?

Crossfit is een manier van fitness waarbij gewichtheffen, atletiek en gymnastiek worden gecombineerd tot één trainingsvorm. De sport valt onder fitness, maar het is zoveel meer dan dat. Tijdens de trainingen worden functionele bewegingen op verschillende manieren in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Het idee achter Crossfit is dat je je niet slechts specialiseert in één enkel sportonderdeel. Juist door de afwisseling krijg je een zo compleet mogelijke workout waardoor je je hele lichaam traint. Crossfit is vooral gebaseerd op de natuurlijke bewegingen van het lichaam. Denk bijvoorbeeld aan klimmen, springen, rennen en stoten. Daarnaast gebruik je ook spullen zoals kettlebells, touwen, zandzakken en tractorbanden.

HOE ZIET EEN CROSSFIT LES ERUIT?

Trainingen bestaan uit een aantal onderdelen. Zo is er als eerste uiteraard een warming-up. Daarna is er een technisch gedeelte om de juiste bewegingen te leren. Aan het einde van de les is er een intensieve training, de Workout of the Day, oftewel WOD. De resultaten van de WOD kun je zien op een whiteboard. Zo kun je je eigen progressie bijhouden en daardoor zit er ook een competitief element aan de trainingen. Het doel van Crossfit is om ervoor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk fit kan worden.

WEIGHTLIFTING

Naast reguliere crossfit lessen bieden we diverse lessen aan om jouw weightlifting skills te verbeteren. In onze weightlifting classes leer je de basistechnieken, tips & tricks qua mobiliteit verbeterende oefeningen om je prestatie en vorm tijdens je krachttraining te verbeteren.

Wil jij je ervaring qua krachttraining vergroten? Doe mee en verbeter je technieken en maak de eerste stappen naar olympic weightlifting

CROSSFIT BIJ CROSSFIT HELMOND

Als je kiest voor Crossfit bij CrossFit Helmond, dan kies je voor kleine groepen met uitstekende professionele begeleiding. Door de ruime openingstijden en vele lessen is er altijd een moment waarop je bij ons zult kunnen trainen. Wil je eens een keer uitproberen of Crossfit iets voor je is? Boek dan snel een proefles.

Ontmoet onze Crossfit trainers.

Frame slider phone
cross-fit-trainer
gino-crossfit-trainer

Lees meer over onze diensten

Neem direct contact op