CrossFit

CrossFit Helmond combineert het beste uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. De functionele bewegingen zijn erop gericht je complete lichaam sterker te maken en je conditie sterk te verbeteren. Wij trainen in groepen van maximaal 12 personen. Zo kunnen onze trainers je voldoende aandacht geven, waardoor jij de technieken in korte tijd goed beheerst.

Training voor lichaam en geest

Iedere training bestaat uit een warming up. Daarna volgt een technisch gedeelte waarin je werkt aan de verschillende technieken en oefeningen. Iedere training wordt afgesloten met de Workout of the Day (WOD) die ongeveer 10 á 20 minuten duurt. De WOD is iedere dag anders, maar altijd intensief. We doorlopen een wisselende serie van oefeningen in hoog tempo. Zo trainen we je fysieke gesteldheid en doorzettingsvermogen. Van iedere WOD zijn ook varianten voor beginnende CrossFitters. Je resultaten houden we bij, zodat jij je prestaties inzichtelijk hebt en je kunt meten met anderen.

Ervaar het zelf

We maken onder andere gebruik van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, touwen, ringen, pull up bars en eigen lichaamsgewicht. Onze gediplomeerde trainers begeleiden je bij het correct uitvoeren van alle technieken, zodat de kans op blessures minimaal is en je snel fit wordt. Man, vrouw, jong of oud. Wij helpen je graag jouw doelen te bereiken: of je nu je conditie wilt verbeteren of snel sterker wilt worden. Schrijf je snel in voor een gratis proefles of kom gewoon eens binnenlopen.

Starten?

Om te kunnen starten moeten we je eerst een aantal technieken aanleren. Hiervoor hebben we 5 Fundamental lessen die je eerst moet volgen. Deze basis lessen bevatten verschillende technieken zodat je daarna beter voorbereid deel kunt nemen aan de regulieren lessen.

Veel gestelde vragen

Waarom zou ik gaan trainen bij Powerhouse Helmond?

Omdat het werkt. Het is leuk. En je zal terecht komen in een leuke groep sportieve mensen. Het werkt omdat we je motiveren en coachen. Het enige wat je moet doen is bereid zijn je in te spannen en wij zeggen wat je moet doen. Je hoeft zelf geen schema’s op te stellen, wij doen de programmering voor je. Wij weten hoe je het best traint en wat de beste voeding daarbij is. CrossFit is een uitzonderlijk goed programma. Als je gemotiveerd bent, dan zal je succes hebben.

Ik heb geen ervaring met vechtsporten is dat een probleem?

Nee hoor, of je wel of geen evaring hebt met vechtsporten maakt niets uit. Wat belangrijk is is je inzet en motivatie.

Waarom is CrossFit duurder dan een gewone sportschool?

Crossfit lessen zijn altijd onder begeleiding van een professionele coach. De groep is nooit groter dan 10 personen dus ruimte voor persoonlijke aandacht en correctie. De coach motiveert je om het maximale uit jezelf te halen. Nooit dezelfde training, iedere dag wordt er een nieuwe training voor je gemaakt. Je krijgt advies over voeding en trainingsschema’s.

Ik ben geen atleet, ik ben niet in vorm. Wat nu?

Dat is geen probleem. Bovendien is dit zelfs een goede uitgangspositie om te starten. Als je denkt dat je niet in vorm bent, zal je dat waarschijnlijk ook zijn. Welkom bij de grote meerderheid van de bevolking. Om u in vorm te krijgen. Kom ons programma testen zonder vooroordelen. Het enige dat je nodig hebt is motivatie om er iets aan te doen. We starten op uw eigen niveau en werken naar de fitheid die jij voor ogen hebt. We begeleiden iedereen, van absolute beginner tot topatleten.

VOOR WIE IS CROSSFIT?

CrossFit is geschikt voor iedereen! Wat jouw doel ook is, betere gezondheid, strakker in je vel, meer spiermassa, CrossFit is de manier om dit te realiseren. (Top)sporters worden fysiek tot het maximale uitgedaagd, vrouwen en mannen worden door de slimme programmering sterk, snel en strak, maar niet buiten proportie breed. Ook ouderen kunnen voordelen hebben bij een CrossFit training.

Hebben jullie ook personal training?

Ja. Neem contact met ons op via info@powerhouse040.nl voor de mogelijkheden.

Hoe oud met je zijn voor CrossFit?

Je kunt bij ons starten vanaf 16 jaar. Ook hebben we CrossFit Kids. Hiermee kun je starten vanaf 8 jaar.

Waarom moet je lessen reserveren?

Omdat er maar maximaal 10 personen deel kunnen nemen per les.

Hoe hou ik mijn resultaten bij?

In je online logboek hoe je je resultaten doelstellingen bij. Hierbij kun je snel en duidelijk zien hoe je beter bent geworden wat het gemiddelde is van de Box.

Hoe oud moet je zijn voor Krav Maga?

Krav Maga is voor iedereen van 18 jaar en ouder. Ook hebben we Krav Maga Kids. Hiermee kun je starten vanaf 6 jaar.

Ik heb geen ervaring met vechtsporten is dat een probleem?

Nee hoor, of je wel of geen evaring hebt met vechtsporten maakt niets uit. We begeleiden iedereen en kunnen iedereen ook leren zichzelf te verdedigen.

Voor wie is Kids CrossFit?

Voor alle kids van 8 t/m 16 jaar. De kids worden per leeftijdsgroep ingedeeld; 8 t/m 11 jaar en 12 t/m 16 jaar. Iedere leeftijdsgroep krijgt op een gepaste manier les en trainen leeftijdsspecifieke technieken.

Is krachttraining veilig voor kinderen?

Volgens de gezaghebbende Amerikaanse Vereniging van Kinderartsen (AAP) is krachttraining voor kinderen niet alleen veilig maar wordt het ook sterk aangeraden. Indien onder goede begeleiding gevarieerde krachttraining wordt aangeboden, is dit een grote meerwaarde voor de ontwikkeling en groei van het kind. Krachttraining richt zich niet op het vergroten van spiermassa maar op het verbeteren van kracht en uithoudingsvermogen en technisch veilig uitvoeren van de oefening.

Door wie wordt CrossFit Kids lesgegeven?

CrossFit Kids wordt gegeven door een daartoe opgeleide trainer die een specifieke opleiding voor CrossFit Kids heeft gevolgd.

Gratis proefles