Wat is Kids Crossfit?

Het CrossFit Kids programma is speciaal ontworpen om kinderen meer te laten bewegen, zelfvertrouwen op te bouwen, werken in een team en – het meest belangrijke – plezier te hebben! CrossFit Kids maakt op een leuke manier kinderen sneller, sterker en fitter!

Bij Kids CrossFit wordt je kind professioneel begeleid in een fanatieke groep! We trainen op een functionele manier en gebruiken heel veel leuke variaties uit het turnen, gewichtheffen en verschillende duursporten.

Dan kun je denken aan optrekken, touwklimmen, opdrukken, handstanden, handen lopen, ringwerk, gewichten ergonomisch tillen en verplaatsen, rennen, springen, gooien, duwen, trekken enz.

We dagen de kids uit om verschillende gave skills te leren. We stimuleren ze om tijdens de workouts tot het uiterste te gaan!

Voordelen

CrossFit is geweldig voor kinderen vanwege de grote verscheidenheid aan disciplines. Het gaat van gewichtheffen tot gymnastiek. Kinderhersenen zijn als kleine sponzen, ze popelen om neurologische verbindingen en aanpassingen te maken. Deze verbindingen in de hersenen komen als reactie op de prikkels. Hoe meer kinderen worden uitgedaagd als ze jong zijn, des te meer neurologische aansluitingen ze ontwikkelen en behouden.

Heb je interesse, neem dan contact op met ons of meld je aan voor een Crossfit Kids proefles.